Stand-up

Babben var en av pionjärerna när stand upen kom till Sverige 1988.  
Hon hade sitt första officiella gig på krogen Krogen belägen på Campus i Umeå. Det hela gick ganska bra, så pass bra att hon kände att det här skulle kunna bli hennes grej om hon arbetade hårt. Genren var inte ny för henne, redan 1983 ingick stand up i hennes enmanskabaret Ke-Babben show på Gutekällaren i Visby, och även i de tre shower som skulle komma åren efter.

Redan under utbildningen på Teaterhögskolan visste hon att det egentligen var underhållning hon brann för. Det var under in- och utsparkar och spex som hon levde upp; skrev texter, sjöng och var rolig.
Efter åtta år som ren skådespelare var hon ganska less på sitt yrke och stand upens födelse i Sverige var perfekt tajmad för hennes del.

Sedan dess har humorn varit hennes liv och levebröd.
Hon har uppträtt över hela Sverige, nästan i varenda stad, stor som liten med sina shower. Hon har breddat sitt register, från ren stand up via Parlamentet, REA på Hamburger Börs till halsbrytande beskrivningar av modernt leverne under de föreläsningar hon ger.

Efter att ha varit mer eller mindre utbränd på stand up i sju år lyckades hon ta sig tillbaka 2007 och återta sin position som en av Sveriges främsta komiker.

Vill du ha ett genuint proffs som förgyller företagsfesten, eventet eller din krog så är Babben kvinnan att göra jobbet!

För bokning och förfrågningar, tryck på Kontakt i menyn här ovan.