Jag lever…

…men jag skriver inte så ofta som ni märkt. Har sedan senaste inlägget turnerat i Sörmland och Närke och träffat massor av glad publik, engagerade arrangörer och fått bekanta mig med nya lokaler. Ni som följer mig på Instagram och Facebook har fått se bilder på bl a loger och nödutgångar från turnén.
Logerna kan variera väldigt. Dansställena har ofta en rymlig loge med soffa/soffor i sammet eller läder och väggarna tapetserade med affischer och klistermärken från alla dansband som passerat genom åren. Andra ställen har logerna i källaren under scenen, ibland trivsamma, ibland kalla och ogästvänliga. Där det inte finns alls har det fixats så jag får klä om i mötesrum, extrakök, lager etc etc.
Senaste två gigen var två sådana motpoler – igår satt jag och min jazzkvintett Second Edition i ett vindsrum ovanpå Folkets Hus i Kallhäll där väggarna var belamrade med stora isolerade rör och en maskinpark för kyla, värme el mm. Ljudnivån var hög från maskinerna men det fanns kaffe, frukt och kärleksmuffins som de arrangerande föreningsmedlemmarna fyllde på efter hand, vi gjorde två konserter under dan.
I lördags hade jag lyxloge på Grand Hotel med spegel med belysning, hörna med draperi för omklädnad och fick en egen servitris som servade mig hela kvällen.
Faktum är att jag uppskattar variationen, om jag satt i en lyxloge eller ett fläktrum varje dag skulle det ju faktiskt bli ganska enahanda till slut.

Comments are closed.